Звуци виолончела и клавира у Парку ректората Универзитета у Крагујевцу

Након августовске паузе, љубитељи добре музике уживали су, још једном, у Парку ректората Универзитета у Крагујевцу. Овог пута уз звуке виолончела и клавира.

У оквиру програма Универзитетске летње сцене, синоћ су наступили млади крагујевачки уметници Филип Томић (виолончело) и Јована Радовановић (клавир) са гостима, Ненадом Ускоковићем (виолончело), из Београда и Анком Брашовјану (клавир), из Румуније.
Многобројна публика уживала је слушајући дела Клода Дебисија, Астора Пијацоле и Антоњина Дворжака.
Филип Томић студент је музичке академије у Келну, у класи проф. Марие Клиегел. Јована Радовановић завршила је дипломске и постдипломске студије на Националној музичкој академији "П.И. Чајковски" у Кијеву, у класи еминентног професора Јурија Кота. Тренутно ради као професор клавира у музичкој школи "Др Милоје Милојевић" и као сарадник у настави на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу, одсек за клавир.
Анка Брашовјану тренутно похађа мастер студије у Високој школи за театар и музику у Минхену, у класи проф. Хелмута Дојца, док је Ненад Ускоковић дипломац Делтмолдског конзерваторијума и стипендиста "Алберт-Екстајн фондације" која му је ставила на располагање чело које је 1884. године направио италијански мајстор Антонио Ревета.
Уредници програма Универзитетске летње сцене, Виолета Васиљевић и Драгана Димић, најављују још три концерта до краја првог циклуса концерата на Универзитетској летњој сцени и то вече виолине и хармонике, наступ етно групе "Завет" и вече филмске музике, на самом крају летње концертне сезоне.
Након концерта, посетиоци су, уз коктел, дуго уживали у овом јединственом универзитетском простору.

Фото галерија: