Инфо дан поводом Програма за Дунавски регион

Поводом објаве Првог јавног позива за достављање предлога пројеката у оквиру Програма за Дунавски регион, Министарство за европске интеграције у сарадњи са Заједничким секретаријатом програма организује инфо дан 17. октобра 2022. године са почетком у 10:00 часова у Београду. Инфо дан ће се организовати у онлајн формату посредством Webex платформе.

Инфо дану се можете прикључити путем следећег линка.

Агенду догађаја можете преузети овде.

Први јавни позив за достављање предлога пројеката у оквиру Програма за Дунавски регион 2021-2027, расписан је 29. септембра 2022. године, а рок за достављање сажеткa пројекта (прва фаза) је 21. новембар 2022. године до 14:00 часова.

Програм за Дунавски регион подржава пројекте који су усмерени на неку од тема у оквиру следећих програмских приоритета:

  1. Приоритет 1 – Паметнији Дунавски регион
  2. Приоритет 2 – Зеленији Дунавски регион са ниском емисијом угљеника
  3. Приоритет 3 – Социјално оријентисан Дунавски регион
  4. Приоритет 4 – Боље управљање сарадњом у Дунавском региону

Програм за Дунавски регион промовише економску, социјалну и територијалну кохезију у Подунављу кроз интеграцију политика у одабраним областима деловања. Програм пружа финансијску подршку оним пројектима транснационалне сарадње који доприносе развоју иновативнијег, одрживијег и више социјално оријентисаног Дунавског региона.

Више информација о јавном позиву можете пронаћи на програмској интернет страници:

https://www.interreg-danube.eu/about-dtp/new-funding-2021-2027/how-to-apply/first-call

Планирани су и додатни вебинари посвећени Првом позиву, а више детаља може се наћи на линку https://www.interreg-danube.eu/about-dtp/new-funding-2021-2027/webinars.