Представљање монографије о Кнезу Милошу Обреновићу

Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Епархијом шумадијском, организује представљање монографије „Кнез Милош Обреновић – државотворни владар“, проф. др Радоша Љушића, у понедељак, 17. октобра 2022. у 18 сати у Свечаној сали Универзитета.

Капитално дело „Кнез Милош Обреновић – државотворни владар“, чији је аутор проф. др Радош Љушића, један од најеминентнијих познавалаца националне историје 19. века, објављено је прошле године у издању издавачке куће „Православна реч“ из Новог Сада. Књига је награђена Наградом града Београда за друштвене и хуманистичке науке, 2021. године.

У име организатора, обратиће се Његово преосвештенство, епископ шумадијски, господин Јован и проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу. О књизи која се истовремено односи на најзначајнији период завичајне историографије, говориће, поред аутора, др Сузана Рајић, редовни професор на Одељењу за историју Филозофског факултета у Београду, јереј Владан Костадиновић, проф. историје Српске цркве у Богословији „Свети Јован Златоусти“ и Зоран Гутовић, уредник „Православне речи“.

Ово значајно дело представиће се крагујевачкој научној, стручној и културној јавности у понедељак, 17. октобра 2022. у 18 сати у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу.