Отворен позив за пријаву пројеката у оквиру иницијативе Европски универзитети за 2023. годину

Европска комисија је отворила четврти позив за пријаву пројеката у оквиру иницијативе Европски универзитети за који су издвојена значајна финансијска средства и то у износу од 384 милиона евра.

Европски универзитети су усмерени на остваривање мисије и циљева високошколских установа у области образовања, истраживања, иновација и друштвених изазова. Кроз различите моделе системске, структуралне и одрживе транснационалне сарадње, ове алијансе јачају квалитет, учинак, атрактивност и међународну конкурентност високог образовања широм Европе.

Позив за 2023. годину обухвата две теме:

  • Одрживо финансирање за већ постојеће успешне савезе високошколских установа како би остварили своју дугорочну визију, који ће кроз овај позив моћи да прошире састав свог конзорцијума,
  • Стварање нових Европских универзитета широм Европе.

Рок за подношење пријава је 31. јануар 2023. године.

У циљу додатног промовисања Позива, Европска комисија ће организовати онлајн информативну сесију 15. новембра 2022. године, путем следећег линка.

Све додатне информације о Позиву можете да пронађете овде, а за додатна питања која се тичу Еразмус+ позива за Европске универзитете, доступна је мејл адреса: EACEA-EUROPEAN-UNIVERSITIES@ec.europa.eu.