Правни факултет Универзитета у Крагујевцу свечаном академијом обележио 50 година успешног рада

У амфитеатру Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, 7. октобра 2022. године, свечаним програмом обележен је јубилеј поводом 50 година постојања Правног факултета.

Дан Правног факултета Универзитета у Крагујевцу обележен је данас свечаном академијом и доделом повеља захвалности сарадницима и пријатељима факултета.

За изузетан допринос развоју факултета и доброј међусобној сарадњи, декан Правног факултета проф. др Драган Вујисић уручио је повељу Универзитету у Крагујевцу, коју је примио ректор проф. др Ненад Филиповић. Повеља је уручена и генералном секретару Универзитета у Крагујевцу Марку Лукићу.

Признања и захвалнице примили су и представници ресорног министарства,  града Крагујевца, највиших правосудних органа, Адвокатске коморе, међународне фондације и организације као и појединци.

Златни индекс уручен је Душици (Пајић) Живковић, првом уписаном студенту Правног факултета у Крагујевцу, чији индекс носи редни број 1.

Повеља „Проф. др Живомир Ђорђевић” коју факултет додељује за изузетне резултате током студирања, ове године уручена је Александри Секулић.

Свечаној академији присуствовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, декани и продекани факултета из земље и из иностранства, представници Града Крагујевца и локалних самоуправа, представници Адвокатске коморе, судства, професори и студенти.


Фото галерија: