Уручене потврде о завршеној Студентској летњој стручној пракси

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у среду 5. октобра 2022. године, уручене су потврде студентима који су са успехом обавили Студентску летњу стручну праксу у сарадњи са Градом Крагујевцем и у сарадњи са Институтом за јавно здравље Крагујевац.

Студентима завршних година основних и мастер академских студија Универзитета у Крагујевцу који су током јула и августа 2022. године похађали Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца и у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац, данас су уручене потврде о обављеној стручној пракси.

Студентима који су похађали праксу у институцијама чији је оснивач Град Крагујевац потврде су уручили проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу проф. др Владимир Ранковић и помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић.

Потврде о успешно обављеној пракси на Институту за јавно здравље Крагујевац заједно са проректором Ранковићем уручио је проф. др Дејан Баскић, помоћник директора за научноистраживачку делатност.

Ове године Студентску летњу стручну праксу у трајању од месец дана у установама чији је оснивач Град Крагујевац са успехом је обавило 10 студената завршних година основних и мастер академских студија Правног, Економског и Филолошко-уметничког факултет – 4 студента у јулу и 6 у августу. Пракса се ове године одвијала у 3 градске управе – Градској управи за друштвене делатности, Градској управи за финансије и јавне набавке и Градској управи за људске ресурсе и заједничке послове, као и у Центру за образовање Крагујевац, Историјском архиву Шумадије и ПД Шумадија сајам.

Студентску летњу стручну праксу на  Институту за јавно здравље Крагујевац са успехом је обавило 10 студената – 4 у јулу и 6 у августу, у оквиру 2 центра – Центра за микробиологију и Центра за хигијену и хуману екологију. Праксу су похађали студенти Факултета медицинских наука и Природно-математичког факултета (студијски програми Хемија, Биологија и Екологија).

Програм Студентске летње стручне праксе у сарадњи са Градом Крагујевцем спроводи се од академске 2012/13. године. Од почетка реализовања програма, а закључно са академском 2021/22. годином, Студентску летњу стручну праксу у сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца са успехом је обавило 315 студената.

Програм Студентске летње стручне праксе у сарадњи са Институтом за јавно здравље Крагујевац спроводи се од академске 2013/14. године. Од почетка реализовања програма, а закључно са овом академском годином, праксу на Институту за јавно здравље Крагујевац са успехом је обавило 46 студената Универзитета у Крагујевцу.


Фото галерија: