Пројекат „Простор-звук-конструкција - ПроЗвук“ представљен у Универзитетској галерији

У организацији Универзитета у Крагујевцу и Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, 30. септембра, у Универзитетској галерији, представљен је пројекат „Простор-звук-конструкција - ПроЗвук“.

Пред крагујевачком публиком у петак 30. септембра 2022. године, представљен је пројекат „Простор-звук-конструкција - ПроЗвук“,  који је у школској 2021/22. години награђен као најбољи пројекат за поље уметности на првом конкурсу који су Универзитет у Крагујевцу и Центар за научностраживачки рад САНУ, расписали за финансирање Програма научноистраживачких односно уметничких пројеката младих истраживача  и уметника.

Проректор за наставу Универзитета у Крагујевцу, проф. др Владимир Ранковић је у име ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу и Центра САНУ поздравио присутне и честитао руководиоцу пројекта и њеним сарадницима на изузетном труду, који је крунисао награђени уметнички пројекат и истакао да то доприноси и на квалитету универзитетске наставне и уметничке делатности.

Као руководилац пројекта, др Јована Радовановић, ванредни професор Филолошко-уметничког факултета, представила је присутној публици рад свог шесточланог тима сарадника и консултаната и нагласила колико је једногодишњи рад на пројекту био садржајан и мултидисциплинаран те да је објављивањем монографије све урађено преточено и у писану реч која је по својој оригиналности на завидном академском нивоу. У музичком програму који је пратио пројекцију филма, а који је саставни део пројекта учествовали су мр Александра Миловановић, виолинисткиња и Миодраг Ђорђевић, акордеониста.

Град Крагујевац допринео је у значајној мери реализацију овог пројекта обезбеђењем дела средстава за његово суфинансирање. 


Фото галерија: