Представљање пројекта ПроЗвуК

У организацији Универзитета у Крагујевцу и Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, 30. септембра, у Универзитетској галерији, представиће се пројекат „Простор-звук-конструкција - ПроЗвук“.

Пројекат „Простор-звук-конструкција - ПроЗвук“ подржан је на конкурсу за финансирање Програма научноистраживачких односно уметничких пројеката младих истраживача  и уметника Универзитета у Крагујевцу за школску 2021/22. годину, из области уметности.  Руководилац пројекта, др Јована Радовановић, ванредни професор Филолошко-уметничког факултета, окупила је шесточлани тим сарадника и консултаната, чији је једногодишњи рад на пројекту крунисан објављивањем монографије мултидисциплнарног карактера, чији су аутори: Катарина Лазаревић Сретеновић, Милица Раковић и Вања Филиповић.

На свечаној презентацији пројекта, поред представљања монографије, биће уприличена изложба графика и премијерно ће бити изведено интермедијално уметничко дело, који су део монографије.

У програму, који ће се одржати у Универзитетској галерији, у петак, 30. септембра 2022. године, са почетком у 19 часова, учествују: проф. др Јована Радовановић, руководилац пројекта и пијанисткиња, мр Александра Милановић, виолинисткиња и Миодраг Ђорђевић, акордеониста.

У име институција које су подржале пројекат, одн. издавача монографије, скуп ће поздравити академик Милош Ђуран, управник Центра и проф. др Ненад Филиповић, ректор.