У оквиру Универзитетске летње сцене наставља се сезона концерата: „Вече камерне музике за виолу и клавир”

У уторак, 20. септембра 2022. године у 19.00 часова, у оквиру циклуса концерата на овогодишњој Универзитетској летњој сцени у Универзитетској галерији пред крагујевачком публиком наступиће:

Јелена Стојковић - виола
Никола Стојковић - клавир

Уметници ће пред домаћом публиком извести одабране сонате чувених романтичара Франца Шуберта и Јоханеса Брамса.

 

Програм концерта:

Ф. Шуберт - ,,Arpeggione“ соната за виолу и клавир

- Allegro moderato
- Adagio
- Allegretto

Ј. Брамс - Соната за виолу и клавир оп. 120 бр. 1

- Allegro appassionato
- Andante un poco Adagio
- Allegretto grazioso
Vivace

 

 

БИОГРАФИЈЕ УМЕТНИКА:

Јелена  Стојковић, виолисткиња, рођена је 30.06.1994. године у Нишу. Своје музичко образовање започела је у Ћуприји, у Школи за музичке таленте, свирајући виолину у класи професора Владислава  Бобића. По завршетку ниже музичке школе почиње да свира виолу код професора Владимира  Перчевића, дипломира 2012. године у класи професора Ане  Комарице. Након завршетка средње музичке школе уписује основне академске студије на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу код професорке Наташе  Петровић, у чијој класи завршава прву годину. Дипломирала је 2016. године у класи професора Саше  Мирковића, у чијој класи завршава мастер академске студије 2017. године. Своје професионално усавршавање наставља 2017. године, када уписује мастер студије у области камерне музике на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, у класи професора Борислава  Чичовачког.

Никола Стојковић, пијаниста, рођен је 7.12.1993. године у Зајечару. Своје основно музичко образовање завршава у класи проф. Мирјане Јотић у МШ ,,Стеван Стојановић Мокрањац“ у Зајечару. Наставља своје образовање у МШ ,,др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу, у класи професора Јоване Радовановић. Дипломирао је у класи професора  Наталије Томић на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу. Студент је завршне године докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Дејана Стошића, у чијој класи је завршио и Мастер академске студије. Током свог досадашњег школовања био је добитник многобројних награда како на домаћим тако и на међународним такмичењима.