АКТУЕЛНО:

На Факултету техничких наука у Чачку девета међународна научна конференција „Техника и информатика у образовању – TIE2022”

Факултет техничких наука у Чачку, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и ЕРАЗМУС+ пројекта, организује девету међународну научну конференцију „Техника и информатика у образовању – TIE2022”. Конференцијске активности биће реализоване од 16. до 18. септембра 2022. године на Факултету техничких наука у Чачку.

Овај скуп, који се одржава сваке друге године почев од 2006. године, наставља традицију окупљања наставника, истраживача и практичара који делују у области техничко-технолошког образовања. Овогодишња међународна конференција има циљ да допринесе размени научних и стручних знања и искустава експерата, истраживача и практичара из региона и европског образовног простора који се баве техничко-технолошким и информатичким образовањем, образовањем уз помоћ техничко-технолошких и ИТ достигнућа, укључујући наставна средства, уџбенике, образовну и асистивну технологију, али и технолошку подршку за унапређивање менталног здравља и личног благостања у склопу ЕРАЗМУС+ пројекта DigiPsyRes. Оспособљавање наставника је један од важних циљева и овог скупа, па је одобрен и као стручни скуп за усавршавања запослених у школама, чиме Факултет техничких наука у Чачку остварује своју мисију на чијим је темељима и настао – да образује наставнике техничко-технолошких дисциплина.