АКТУЕЛНО:

Промоција књиге академика Милоша Којића

У уторак, 20. септембра 2022. године, у 13 часова у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу одржаће се промоција књиге: "Computational Models in Biomedical Engineering - Finite Element Models Based on Smeared Physical Fields: Theory, Solutions, and Software".
Аутори књиге: Милош Којић, Миљан Милошевић и Артурас Зимис (Arturas Ziemys)

У књизи Computational Models in Biomedical Engineering - Finite Element Models Based on Smeared Physical Fields: Theory, Solutions, and Software
приказана су најновија достигнућа у дизајну компјутерских модела за генерисање софтвера који имају примену у медицинској дијагностици и лечењу малигних тумора. Она представља круну вишедеценијског начуноистраживачког рада академика Милоша Којића и његових сарадника на Универзитету у Крагујевцу и Универзитету у Хјустону.

Књигу је публиковао Elsevier,  један од најпознатијих међународних издавача научне и уџбеничке литературе.

Аутори књиге:

Милош Којић: редовни члан Српске академије наука и уметности и редовни професор у пензији  Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу. Академик Милош Којић је директор Истраживачко развојног центра за биоинжењеринг у Крагујевцу и професор наномедицине у Институту за истраживање методистичке болнице у Хјустону у САД.

Миљан Милошевић: виши научни сарадник у Институту за информационе  технологије Универзитета у Крагујевцу и ванредни професор Универзитета Метрополитан у Београду.

Артурас Зимис (Arturas Ziemys): доцент Програма за математику и медицину у Институту за истраживање методистичке болнице у Хјустону у САД.

Поред аутора књиге, академика Милоша Којића и др Миљана Милошевића, на промоцији ће говорити и академик Милош Ђуран, управник Центра САНУ у Крагујевцу и проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу.