Проф. др Горан Калуђеровић свечано промовисан у почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, 2. септембра 2022. године, промовисао проф. др Горана Калуђеровића у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Сенат Универзитета у Крагујевцу је на седници одржаној 25. фебруара 2021. године, а на предлог Института за информационе технологије Крагујевац, донео Одлуку да доктору Горану Калуђеровићу, редовном професору за Неорганску хемију и хемију животне средине  Департмана за инжењерске и природне науке Универзитета примењених наука у Мерзебургу (Немачка), водећем светском стручњаку и изузетно цењеном научнику у пољу неорганске хемије, због ангажовања, подршке и сарадње са колегама са неколико факултета, Институтом за информационе технологије и Универзитетом у Крагујевцу, додели почасни докторат и титулу почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Током приступне беседе проф. др Горан Калуђеровић одржао је предавање на тему

„Одговор туморских ћелија на природне производе и комплексе имобилисане у силикатним наночестицамаˮ

Свечаној промоцији и додели почасног доктората и титули почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу присуствовали су чланови ректорског колегијума, декани и професори факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу, као и представници медија. Ово је 27. промоција почасног доктора наука, коју је организовао Универзитет у Крагујевцу, а у ризници лаурета овог престижног звања су, како домаћи, тако и страни професори, који су допринели унапређењу развоја и популаризацији Универзитета у Крагујевцу.


Фото галерија: