АКТУЕЛНО:

Свечана промоција проф. др Горана Калуђеровића у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу

На Универзитету у Крагујевцу 2. септембра 2022. године са почетком у 13 часова, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, промовисаће проф. др Горана Калуђеровића у почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Сенат Универзитета у Крагујевцу је на седници одржаној 25. фебруара 2021. године, а на предлог Института за информационе технологије Крагујевац, донео Одлуку да доктору Горану Калуђеровићу, редовном професору за Неорганску хемију и Хемију животне средине  Департмана за инжењерске и природне науке Универзитета примењених наука у Мерзебургу, Немачка, водећем светском стручњаку и изузетно цењеном научнику у пољу Неорганске хемије, због ангажовања, подршке и сарадње са колегама са неколико факултета, Институтом за информационе технологије и Универзитетом у Крагујевцу, додели почасни докторат и титулу почасног доктора Универзитета у Крагујевцу.

Током приступне беседе проф. др Горан Калуђеровић одржаће предавање на тему

„Одговор туморских ћелија на природне производе и комплексе имобилисане у силикатним наночестицама"

Свечаној промоцији и додели почасног доктората и титули почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу, присуствоваће чланови ректорског колегијума, као и декани и професори факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.


Документи:

Биографија