Пријем за победнике Првог светског универзитетског првенства у баскету 3 на 3

Универзитет у Крагујевцу био је домаћин Првог светског универзитетског првенства у баскету 3 на 3 од 10. до 17. јула 2012. године, на којем је учествовало 11 земаља света распоређене у 25 екипа.

Финалном утакмицом на терену у Великом парку и свечаном церемонијом доделе пехара и медаља, 17. јула 2012. године, завршено је седмодневно Прво светско универзитетско првенство у баскету 3 на 3, а у мушкој категорији, репрезентација Републике Србије, односно Универзитета у Крагујевцу, заслужено је стала на победничко постоље. Тим поводом, проф. др Слободан Арсенијевић, ректор Универзитета у Крагујевцу, свечаним пријемом у Ректорату 19. јула 2012. године, угостио је освајаче златне медаље, Ивана Недељковића, Александра Вучковића, Милоша Благојевића и Стефана Јоксовића. Проф. Арсенијевић честитао је спортистима и у даљем разговору истакао велико задовољство постигнутим успехом.
Пријему су такође присуствовали и чланови Организационог одбора протеклог шампионата, Никола Ивковић, студент проректор Универзитета у Крагујевцу и Ненад Танасијевић, председник Универзитетског спортског савеза. Том приликом, представили су даљи план развоја спорта на Универзитету у Крагујевцу и добили су подршку за организацију наредних такмичења која су у плану.

Фото галерија: