Универзитет у Крагујевцу на победничком постољу

Финалном утакмицом на терену у Великом парку и свечаном церемонијом доделе пехара и медаља, 17. јула 2012. године, завршено је седмодневно Прво светско универзитетско првенство у баскету 3 на 3.

Утакмице Првог светског универзитетског првенства у баскету 3 на 3 одигравале су се на терену у Великом парку, посебно постављеним за овај шампионат, како би сви услови за квалитетан баскет били испуњени. У финалној утакмици, 17. јула 2012. године, репрезентација Републике Србије, односно Универзитета у Крагујевцу, у мушкој категорији, савладала је екипу Републике Румуније резултатом 20:15 и тиме освојила заслужено прво место. Треће место заузела је друга екипа Републике Србије.
У женској категорији, победила је екипа Републике Италије, док су се на другом и трећем месту нашле екипе Народне Републике Кине. Прво место у закуцавању освојио је Милош Благојевић, играч наше репрезентације, док је за МВП играча изабран Марко Шамановић, играч из трећепласиране, друге екипе Репрезентације Србије.
На Свечаној церемонији затварања Првог светског универзитетског првенства у баскету 3 на 3, уз присуство сталне, многобројне публике шампионата, победничким екипама пехаре и медаље уручио је господин Леополд Жермен Сенгор, представник Међународне универзитетске спортске федерације (ФИСУ).

Фото галерија: