Одржана Четврта међународна недеља на Универзитету у Крагујевцу

На Универзитету у Крагујевцу, у периоду од 6. до 10. јуна 2022. године, одржана је четврта Међународна недеља, у оквиру које је наш универзитет посетио наставни и административни кадар са партнерских институција из Бугарске, Румуније, Немачке и Јордана.

Главна тема четврте Међународне недеље била је Дигитализација у Еразмус+ програму, као и начини интеграције административног и наставног кадра у дигиталне токове за време пандемије. Учесници Међународне недеље имали су прилику да поделе своја искуства и примере добре праксе, као и да се умрежавају у циљу остваривања потенцијалних партнерства у будућности. Наши гости имали су прилику да се упознају и са културно-историјским наслеђем града Крагујевца и Републике Србије, српским језиком, културом и традицијом. 

Добродошлицу на Универзитет у Крагујевцу, првог дана  Међународне недеље,  колегама из иностранства пожелели су проректор за иновације и развој, проф. др Владимир Сенић и проректор за научноистраживачки рад, проф. др Биљана Петровић, као и представник Фондације Темпус – Националне Еразмус+ агенције, господин Дарко Милогорић.

Универзитет у Крагујевцу је организовањем Међународне недеље још једном показао посвећеност интернационализацији, побољшању високог образовања и видљивости нашег универзитета на светским ранг листама.


Фото галерија: