Одржани инфо дани о иновативном предузетништву на факултетима ван седишта Универзитета

У сарадњи Универзитета у Крагујевцу и чланова иновационе заједнице у протеклом периоду одржани су инфо дани посвећени иновативном предузетништву на факултетима ван седишта Универзитета.  

Том приликом студентима, дипломцима и професорима факултета у Врњачкој Бањи, Краљеву, Јагодини, Чачку и Ужицу представљени су иновациони капацитети који постоје унутар региона у ком се налазе факултети Универзитета у Крагујевцу, а које млади могу користити приликом покретања сопственог посла.

Проректор за иновације и развој проф. др Владимир Сенић истакао да је да су сагледани  проблеми са којима се покретачи иновација сусрећу и да је Универзитет у Крагујевцу заједно са иновационом заједницом спреман да подржи стартапове који буду настајали на територији ове иницијативе.

Инфо дани су организовани у сарадњи са Бизнис иновационим центром Крагујевац, Центром за развој иновативних делатности из Врњачке Бање, Научно технолошким парком Чачак и Регионалном развојном агенцијом Златибор.

У име чланова иновационе заједнице на Инфо данима су учествовали: Иван Марковић из Бизнис иновационог центра Крагујевац, Драгана Матијевић, директор Центра за развој иновативних делатности из Врњачке Бање, Мирко Пешић, в. д. директора НТП Чачак, као и Петар Вукотић из Регионалне развојне агенције Златибор. Универзитет у Крагујевцу овом приликом захваљује свим колегама на сарадњи и спремности да подрже ову иницијативу.

Свима који желе да покрену сопствени посао, поред услуга у горе наведеним центрима који се баве иновацијама, на располагању су следећи видови подршке:

Платформа за иновирање - дигитални ресурс који подржава инвеститоре и оне који имају решење за неке од објављених истраживачких изазова и који желе да се опробају у такмичарским активностима.

Универзитет ће омогућити свима да конкуришу преко Платформе за иновирање за фонд на нивоу Универзитета, где ће најбоље идеје бити подржане и у финансијском и у правном смислу, као и када је у питању простор и потребна опрема.

Привредна комора ће све стартапове који буду настали на Универзитету у Крагујевцу интензивно подржати у временском периоду од годину дана у смислу низа активности, финансијских алата и комерцијализације производа / услуга, односно повезивања са циљном групом.


Фото галерија: