Преминуо проф. др Саво Трифуновић

Са жаљењем обавештавамо академску јавност да је преминуо наш уважени професор др Саво Трифуновић, редовни професор Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву.

Универзитет у Крагујевцу са великом жалошћу обавештава јавност да је 30. маја 2022. године у Краљеву, у својој 64. години, преминуо др Саво Трифуновић, (Микулеш, Подравска Слатина, Република Хрватска, 13. јун 1958), редовни професор Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву и проректор Универзитета у Крагујевцу у периоду од 2018. до 2020. године.

Проф. др Саво Трифуновић био је истакнути научник и педагог и дао је посебан допринос проучавању социологије рада, социологије морала и социологије села, што је омогућило целовитије сагледавање овог проблема и резултирало објављивање изузетног броја научних радова из ове области.

Обављао је разне одговорне функције на матичном факултету, као и на Универзитету: члан Савета Универзитета, члан Одбора за професионалну етику, члан Суда части и председник Суда части Универзитета у Крагујевцу.

Вишегодишња посвећеност науци, педагошком раду и организационим пословима, трајан су спомен његових интелектуалних и људских вредности.

Комеморативна седница поводом смрти професора др Сава Трифуновића, биће одржана у четвртак, 2. јуна 2022. године у 12 сати на Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву.