Сарадња се наставља и са Универзитетом "Алдо Моро" из Барија

У циљу реализације већ добро успостављене сарадње са Универзитетом "Алдо Моро" из Барија, а у складу са потписаним Уговором о сарадњи у децембру 2011. године, Универзитет у Крагујевцу, у периоду од 28.06-30.06.2012. године, посетиће делегација овог партнерског Универзитета.

Званични представници Универзитета "Алдо Моро", проф. др Augusto Garuccio, проректор, проф. др Giovanni Ferri, заменик за међународну сарадњу, проф. др Pasquale Guaragnella, декан Факултета страних језика, приликом тродневне посете Универзитета у Крагујевцу, разговараће о даљој реализацији сарадње са проф. др Слободаном Арсенијевићем, ректором Универзитета у Крагујевцу, проф. др Славицом Ђукић-Дејановић, проректором за међународну сарадњу, као и са представницима Филолошко-уметничког факултета, ред. проф. Слободан Штетић, декан, проф. др Анђелком Пејовић, проф. др Мајом Анђелковић, проф. др Милошем Ковачевићем.
Заједнички интерес ова два Универзитета јесте садржајна сарадња, и између осталог, подразумева размену професора, доктораната и студената, а имајући у виду све већу потребу за италијанским језиком због развоја аутомобилске и других грана индустије у Крагујевцу, досадашњи разговори са Универзитетом "Алдо Моро" представљају темељ формирања катедре за италијански језик на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.