Отворен позив у оквиру ERC програма – ERC PROOF OF CONCEPT GRANTS

Позив: ERC-2022-POC2

Рок за пријаву: 29. септембар 2022. године

Буџет пројекта: 150.000,00 ЕУР

Трајање пројекта: 18 месеци

Тема: ERC грантови за доказивање концепта (ERC Proof оf Concept Grants) имају за циљ да увећају вредност изврсног истраживања кроз финансирање рада на верификацији иновативног потенцијала идеја које су настала кроз ERC пројекте. Грантови за доказивање концепта су стога намењени искључиво водећим истраживачима чији су предлози засновани на истраживању које је финансирано од стране ERC програма.

Услови учешћа за главног истраживача (Principal Investigator): сви водећи истраживачи у ERC пројектима који имају или текуће пројекте или пројекте који су завршени мање од годину дана пре 1. јануара 2022. Више информација о условима учешћа се може наћи у ERC радном програму 2022.

Услови за институцију домаћина: институција домаћин мора бити правно лице основано у оквиру националног закона у некој од ЕУ или придружених земаља, или може бити међународна ЕУ организација (нпр. CERN, EMBL, итд.), Заједнички истраживачи центар Европске комисије, или било која друга организација основана према ЕУ законима. Домаћин може бити и приватни или јавни универзитет, истраживачка организација и слично.

Корисни линкови