Гостујуће предавање проф. др Вељка Милутиновића „Увод у Шангај 1000: Како стићи и опстати?“

Среда, 25. мај 2022. године у 17.00 часова, Свечана сала Универзитета у Крагујевцу

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Универзитет у Крагујевцу у среду, 25. маја 2022. године са почетком у 17.00 часова организују предавање проф. др Вељка Милутиновића на тему „Увод у Шангај 1000: Како стићи и опстати?“

Слушаоци ће имати прилике да чују о главним мотивационим механизмима који помажу да се максимизира ангажовање професора, сарадника и студената на путу ка циљевима који доводе један универзитет на Шангајску листу. Такође ће бити речи о могућим успутним замкама на том путу, а биће представљена и нека досадашња искуства других универзитета.

Предавач:

Проф. др Вељко Милутиновић

Универзитет Индијана, Блумингтон, Индијана, САД
Гостујући професор Универзитета у Крагујевцу
Доживотни члан Института инжењера електротехнике и електронике (IEEE)
Члан Academia Europaea
Инострани члан Црногорске академије наука и умјетности (ЦАНУ)
Оснивачки члан Академије инжењерских наука Србије (АИНС)

Апстракт:

Уводни део предавања говори о томе да се пут до успеха састоји из два колосека: један који ствара резултате који се бодују, а други који чини да администрација организације ARWU (The Academic Ranking of World Universities) буде у потпуности свесна свих постигнутих резултата на универзитету у Крагујевцу. У вези са првим колосеком, биће представљена 24 мотивациона механизма, након чега следи дискусија о ризицима везаним за њихову примену, као и о разним моделима селективне и пондерисане примене датих механизама.