Позив у оквиру програма Хоризонт Европа - Digital solutions for defining synergies in international renewable energy value chains (RIA)

Позив: HORIZON-CL5-2022-D3-02-01

Планирани датум отварања позива: 26. мај 2022. године

Рок за пријаву: 27. октобар 2022. године

Тема: Позив се односи на развој нових решења за симулацију и/или праћење отворених података у реалном времену (нпр. укључујући дигиталне близанце) за потребе одрживе производње и потрошње енергије, предиктивно моделирање и вештачку интелигенцију за анализу међународних ланаца вредности обновљиве енергије, итд. Планиране активности треба да промовишу највише стандарде транспарентности и отворености, и да обухвате аспекте као што су претпоставке, модели и подаци који се односе на обновљиве изворе енергије и горива.

Минимум конзорцијума:

  • Најмање три институције из држава чланица ЕУ или ХЕ придружених земаља. Минимум један партнер мора бити из државе чланице ЕУ (Research and Innovation Actions).
  • Конзорцијум мора укључити као корисника најмање једно правно лице основано у земљи која припада Mission Innovation Countries, а која није држава чланица или земља придружена ХЕ програму.

Буџет пројекта: 3 милиона ЕУР

Буџет позива: 9 милиона ЕУР

Корисни линкови: