Универзитет у Крагујевцу и Амбасада Мексика у Србији вас позивају на отварање изложбе „Мексико у историјској штампи Србије“

У Универзитетској галерији у четвртак 5. маја 2022. године са почетком у 13.00 часова, биће свечано отворена изложба под називом Мексико у историјској штампи Србије у сарадњи са Амбасадом Мексика у Србији.

Универзитет у Крагујевцу и Амбасада Мексика у Србији, у сарадњи са Удружењем Адлигат, позивају вас на отварање изложбе

“Мексико у историјској штампи Србије”

Четвртак, 5. мај 2022. у 13.00 часова

Универзитетска галерија у Крагујевцу

(Улица слободе бб, I спрат Универзитетске библиотеке)

 

Дигитални портал Мексико у историјској штампи Србије презентује 353 чланка из историјске штампе Србије о Мексику у периоду од 1844 до 1953, а на паноима који ће бити постављени у Универзитетској галерији биће представљени најзанимљивији чланци са портала.

На свечаном отварању говориће проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу, др Адам Софронијевић, библиотекар-саветник Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ у Београду, док ће изложбу званично отворити Амбасадор Мексика у Србији, Његова екселенција Карлос Исауро Феликс Корона

Позивамо представнике академске заједнице да својим присуством увеличате отварање изложбе која се организује поводом великог јубилеја - 75 година дипломатских односа између Мексика и Србије.

Изложба ће бити отворена до 5. јуна 2022. године и уврштена је у Мајске свечаности Града Крагујевца.