"ОТВОРЕНА ВРАТА УНИВЕРЗИТЕТА"


Имајући у виду да је избор занимања једна од најважнијих одлука студената и средњошколаца, Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу организовао је „Отворена врата Универзитета“ 20. јуна 2012. године, у ректорату Универзитета у Крагујевцу.
Манифестација, састојана из 3 дела, посвећена је посебним циљним групама.

• Панел на тему Каријeра и први сусрет са послодавцима
С обзиром да се академска година ускоро завршава, најпре смо се посветили дипломцима Универзитета у Крагујевцу које очекују први кораци ка креирању каријере. Центар је организовао панел на тему Каријeра, са циљем да се дипломцима предоче најбитније ствари приликом првог контакта са послодавцима. Узимајући у обзир да дипломци по завршетку студија најпре одлазе у Националну службу за запошљавање како би се регистровали, представник НСЗ-а, Маријана Павићевић, саветник за планирање каријере, упознала је дипломце са процедурама и актуелним програмима и плановима Националне службе за запошљавање. Затим су Предраг Вукомановић, сарадник ЦзРК-а, и волонтери Центра говорили о писању биографије и интервјуу са послодавцима, а HR менаџер компаније Wacker Neuson Kragujevac, Светлана Рајачић, обрадила је ове теме из перспективе послодавца.

• Панел на тему Мобилност студената
Потом је уследео панел на тему Мобилности студената, који је представила Милица Миленковић, сарадник за промоцију мобилности студената Центра и успешни студенти Универзитета у Крагујевцу.

• Отворена врата за средњошколце и будуће студенте
У дворишту Ректората, штандови 12 Факултета Универзитета и представници Факултета били су на располагању средњошколцима за сва њихова питања, а будући студенти имали су прилику и да обиђу Универзитетску библиотеку и Галерију Универзитета, као и да погледају Презентацију настанка Универзитета у Крагујевцу.

Фото галерија: