Održane Aprilske radionice Centra za razvoj karijere

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata i ove godine organizovao je Aprilske radionice, na kojima je učestvovalo oko dvesta studenata i diplomaca Univerziteta u Kragujevcu

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata zajedno sa svojim saradnicima, devetu godinu zaredom, mesec april posvetio je usavršavanju studenata i diplomaca Univerziteta u Kragujevcu. U želji da im pomogne u sticanju znanja i veština značajnih za razvoj karijere, Centar za razvoj karijere i ove godine organizovao je Aprilske radionice – niz radionica i prezentacija  na teme od značaja za karijerni razvoj studenata i diplomaca. Radionice su održane uživo i u onlajn formatu.

Polaznici radionica imali su priliku da od gostujućih predavača iz privrede, psihologa i edukatora poslovnih veština čuju najznačajnije informacije o aktuelnim trendovima na tržištu rada i znanjima i kompetencijama koje su potrebne u savremenom poslovnom svetu. Ove godine, prvi put u okviru Aprilskih radionica gostujući predavači bili su studenti završne godine studijskog programa Psihologija, koji su svojim kolegama sa psihološkog aspekta približili jednu od mekih veština – upravljanje konfliktima.

U okviru ovogodišnjih Aprilskih radionica polaznici su imali priliku da saznaju više o slagalicama efikasne komunikacije i stilovima komuniciranja, da se upoznaju sa načinima na koje različiti tipovi ličnosti reaguju u stresnim situacijama, da čuju najznačajnije informacije u vezi sa pokretanjem startapa, kao i da se upoznaju sa različitim tipovima konflikata i načinima njihovog rešavanja.

Gostujući predavači na ovogodišnjim radionicama bili su Danijela Nedić direktor i osnivač agencije BiznisLink, Sara Đulčić regruter u Balance Consulting agenciji, prestavnice Inicijative Digitalna Srbija – Nataša Škrbić, projekta direktorka za oblast startap ekosistema i Neda Trifunović, poslovna menadžerka i projektna koordinatorka, članovi HR službe kompanije Wacker Neuson iz Kragujevca – Jovana Mićunović Nikolić i Ivana Biočanin, kao i koleginice Anastasija Delić i Milena Vujičić, studentkinje završne godine na studijskom programu Psihologija.

U želji da se studentima predstave mogućnosti koje im Erazmus+ program pruža, kao i da iz prve ruke čuju iskustva svojih kolega koji su bili deo ovog programa, organizovan je panel o Erazmus+ programu na kom su učestvovali alumnisti programa – studenti Univerziteta u Kragujevcu koji su boravili na razmeni na nekom od partnerskih univerziteta, kao i studenti sa stranih univerziteta koji se u ovom semestru nalaze na mobilnosti na Univerzitetu u Kragujevcu. 

Univerzitet u Kragujevcu i Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata zahvaljuju svim učesnicima ovogodišnjih Aprilskih radionica, a posebnu zahvalnost upućuju svim gostujućim predavačima.

Studentima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu koji su prisustvovali ovogodišnjim radionicama u narednom periodu biće poslate potvrde o učešću na radionicama.