Промоција зборника о Другом светском рату у Народном музеју у Чачку

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Институт за новију историју Србије из Београда организују промоцију зборника Осамдесет година од избијања Другог светског рата на простору Југославије и страдања Крагујевца: нови помаци или ревизије историје, која ће се одржати 15. априла у 13.00 сати у Народном музеју у Чачку.

Обележавајући значајан национални и светски јубилеј везан за почетак Другог светског рата, Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Институт за новију историју Србије  организовали су научни скуп Осамдесет година од избијања Другог светског рата на простору Југославије и страдања Крагујевца: нови помаци или ревизије историје. Научни скуп је одржан 25. маја 2021. године на Универзитету у Крагујевцу, уз учешће еминентних историчара из Београда, Крагујевца, Горњег Милановца и Чачка.

Зборник радова са овог научног скупа објављен је у децембру 2021. године, а његова прва промоција била је у склопу манифестације Дани крагујевачке књиге, коју је организовала Народна библиотека „Вук Караџићˮ у фебруару 2022. године.

Промоција Зборника у Народном музеју у Чачку одржаће се у петак, 15. априла у 13.00 сати. На промоцији ће говорити историчари, учесници скупа, односно аутори прилога у Зборнику: др Миле Бјејалац, директор Института за новију историју Србије, др Бојан Димитријевић, научни саветник Института за савремену историју, др Далибор Денда, пуковник из Института за стратегијска истраживања Универзитета одбране и др Милош Тимотијевић, из Народног музеја у Чачку.