УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ ДОМАЋИН СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА

Универзитет у Крагујевцу и Универзитетски спортски савез Крагујевца су поново организатори једног од највећих спортских догађаја и то првог Светског универзитетског првенства у баскету 3 на 3.

После успешне организације 11-ог Европског универзитетског првенства, Универзитет у Крагујевцу поново је домаћин једног од највећих спортских догађаја у универзитетском спорту, Светског универзитетског првенства у баскету 3 на 3, које ће се одржати у Крагујевцу од 09. до 17. јула 2012. године. Овај догађај окупиће по 32 универзитетске репрезентације у мушкој и женској конкуренцији из различитих земаља света, односно око 300 спортиста и 150 званичних представника.
Иако се Универзитет у Крагујевцу по први пут укључио у реализацију међународног програма на нивоу Интернационалне универзитетске спортске федерације (FISU-а), представљањем 102 волонтера који ће радити на овом првенству, 06. јуна 2012. године, у ректорату Универзитета, само је још више наглашен значај и интересовање за кошарку у Крагујевцу.
Више информација о Светском универзитетском првенству у баскету 3 на 3 можете пронаћи на www.usskg.com.

Фото галерија: