Uručene potvrde studentima koji su obavili stručnu praksu u Gradskoj upravi u februaru

U svečanom salonu Skupštine Grada u petak, 18. marta, uručene su potvrde studentima Univerziteta u Kragujevcu koji su sa uspehom obavili stručnu praksu u Gradskoj upravi Grada Kragujevca, a u okviru programa Studentske stručne prakse u javnoj upravi.

Prijem za studente koji su pohađali stručnu praksu u Gradskoj upravi organizovali su Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i prof. dr Vladimir Ranković, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu.

Stručnu praksu u Gradskoj upravi u februaru sa uspehom je obavilo 29 studenata – 21 student Pravnog fakulteta, 7 studenata Fakulteta inženjerskih nauka i 1 student Prirodno-matematičkog fakulteta. Prijemu su prisustvovali i mentori sa visokoškolskih ustanova, kao i supervizori iz gradskih uprava, koji su zajedno studente usmeravali kroz ovaj program prakse.

Pozdravljajući prisutne, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom Stefan Jovanović izrazio je zadovoljstvo jer je tokom trajanja prakse, kroz rad u Gradskoj upravi, imao priliku da vidi studente kako završavaju poslove koji su im povereni i istakao da veruje da su tokom prakse upotpunili stečena znanja i osetili kako izgleda biti deo kolektiva i da će im to koristiti prilikom prvog zaposlenja.

U ime rektorskog kolegijuma studente je pozdravio prof. dr Vladimir Ranković, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu i istakao da je značaj studentske prakse prepoznat na Univerzitetu u Kragujevcu, gde pored obaveznih praksi predviđenih studijskim programima, studenti imaju priliku da kroz brojne saradnje i programe praksi stiču praktična iskustva. Budući da poslodavci pokazuju sve veće interesovanje za stručna znanja koje studenti poseduju, prorektor Ranković je istakao da veruje da je ovaj program prakse bio značajan za studente i da će se Grad i Univerzitet truditi da i u narednim godinama bude podjednako kvalitetan.

Program Studentske stručne prakse u javnoj upravi realizovan je prvi put ove godine na inicijativu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a sa ciljem da pruži podršku visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu i studentima omogući da akademska znanja upotpune praktičnim znanjima neophodnim za rad u struci.

Prisutne je u ime Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, putem konferencijske veze, pozdravila Jasmina Benmansur, pomoćnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, koja je naglasila  da je jedan od ciljeva ovog programa promovisanje javne uprave kao poželjnog poslodavca i pozvala studente da sa organizatorima podele svoje utiske o realizovanom programu, kako bi na taj način unapredili naredni ciklus programa.


Foto galerija: