Уручене потврде студентима који су обавили стручну праксу у Градској управи у фебруару

У свечаном салону Скупштине Града у петак, 18. марта, уручене су потврде студентима Универзитета у Крагујевцу који су са успехом обавили стручну праксу у Градској управи Града Крагујевца, а у оквиру програма Студентске стручне праксе у јавној управи.

Пријем за студенте који су похађали стручну праксу у Градској управи организовали су Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом и проф. др Владимир Ранковић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу.

Стручну праксу у Градској управи у фебруару са успехом је обавило 29 студената – 21 студент Правног факултета, 7 студената Факултета инжењерских наука и 1 студент Природно-математичког факултета. Пријему су присуствовали и ментори са високошколских установа, као и супервизори из градских управа, који су заједно студенте усмеравали кроз овај програм праксе.

Поздрављајући присутне, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић изразио је задовољство јер је током трајања праксе, кроз рад у Градској управи, имао прилику да види студенте како завршавају послове који су им поверени и истакао да верује да су током праксе употпунили стечена знања и осетили како изгледа бити део колектива и да ће им то користити приликом првог запослења.

У име ректорског колегијума студенте је поздравио проф. др Владимир Ранковић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу и истакао да је значај студентске праксе препознат на Универзитету у Крагујевцу, где поред обавезних пракси предвиђених студијским програмима, студенти имају прилику да кроз бројне сарадње и програме пракси стичу практична искуства. Будући да послодавци показују све веће интересовање за стручна знања које студенти поседују, проректор Ранковић је истакао да верује да је овај програм праксе био значајан за студенте и да ће се Град и Универзитет трудити да и у наредним годинама буде подједнако квалитетан.

Програм Студентске стручне праксе у јавној управи реализован је први пут ове године на иницијативу Министарства државне управе и локалне самоуправе, а са циљем да пружи подршку високошколским установама у образовном процесу и студентима омогући да академска знања употпуне практичним знањима неопходним за рад у струци.

Присутне је у име Министарства државне управе и локалне самоуправе, путем конференцијске везе, поздравила Јасмина Бенмансур, помоћник министра за државну управу и локалну самоуправу, која је нагласила  да је један од циљева овог програма промовисање јавне управе као пожељног послодавца и позвала студенте да са организаторима поделе своје утиске о реализованом програму, како би на тај начин унапредили наредни циклус програма.


Фото галерија: