10 година Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, отварање изложбе и представљање монографије у Универзитетској галерији

Промоцијом монографије „Наши дани 2002 – 2012“ и отварањем ревијалне изложбе радова наставника и сарадника Филолошко – уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу обележено је десет година постојања ове високошколске установе.
Својим текстовима аутори монографије, професори Факултета, подсетили су нас почетака Универзитета у Крагујевцу а затим и Филолошко-уметничког факултета, детаљно описали рад свих одсека, културне и уметничке активности ФИЛУМ-а, научноистраживачки рад и успех студената, показавши нам где се данас налази Факултет и каква је перспектива његовог развоја.

О монографији су говорили проф. Слободан Штетић, декан Филолошко-уметничког факултета, проф. Сретко Дивљан, декан Педагошког факултета и проф. др Драган Бошковић, истичући да је првих десет година свакако било најтеже али да енергичан и убрзан развој ФИЛУМ-а и свих његових ресурса, само потврђује његов значај у земљи и региону.
Посетиоци Универзитетске галерије до краја јуна биће у прилици да погледају изложбу радова наставника и сарадника Факултета која се огледа у плакатима, сликама, фотографијама, скулптурама, колажима, цртежима, мозаицима и радовима из области дизајна, унутрашње архитектруре и намештаја.
Поред проф. др Бранислава Јеремића, проректора за финансије, проф. др Оливере Милошевић-Ђорђевић, проректора за наставу, проф. др Александре Јанковић, председнице Савета Универзитета у Крагујевцу, овом догађају присуствовали су и запослени на Филолошко-уметничком факултету, студенти и професори факултета Универзитета.

Фото галерија: