Predstavnik Instituta primenjenih bionauka iz Soluna posetio Univerzitet u Kragujevcu

Dr Fotis Psomopulos, glavni istraživač na Institutu primenjenih bionauka Centra za istraživanje i tehnologiju Hellas iz Soluna posetio je Univerzitet u Kragujevcu u sredu, 10. marta 2022. godine i sastao se sa rektorom prof. dr Nenadom Filipovićem i profesorima i istraživačima Univerziteta u Kragujevcu, a nakon toga u Svečanoj sali održao gostujuće predavanje na temu uspostavljanja standarda za mašinsko učenje u biologiji.

Cilj posete bio je umrežavanje sa istraživačima koji se bave bioinformatikom na Univerzitetu u Kragujevcu, kao i razmena iskustava u ovoj oblasti. Tokom posete dr Fotisa Psomopulosa dogovoreni su dalji vidovi saradnje između Univerziteta u Kragujevcu i Instituta primenjenih bionauka iz Soluna.

Univerzitet u Kragujevcu bio je prva stanica u okviru višednevne radne posete dr Fotisa Psomopulosa Srbiji. Gostujuće predavanje na Univerzitetu u Kragujevcu pratio je veliki broj istraživača koji se bave ovom oblašću, a priliku da čuju novine na polju bioinformatike imali su i istraživači iz drugih institucija koji su ovo predavanje pratili u onlajn formatu.

U okviru svoje posete Srbiji dr Fotis Psomopulos će održati još dva predavanja – na Univerzitetu u Nišu i na konferenciji na Kopaoniku.


Foto galerija: