Представник Института примењених бионаука из Солуна посетио Универзитет у Крагујевцу

Др Фотис Псомопулос, главни истраживач на Институту примењених бионаука Центра за истраживање и технологију Hellas из Солуна посетио је Универзитет у Крагујевцу у среду, 10. марта 2022. године и састао се са ректором проф. др Ненадом Филиповићем и професорима и истраживачима Универзитета у Крагујевцу, а након тога у Свечаној сали одржао гостујуће предавање на тему успостављања стандарда за машинско учење у биологији.

Циљ посете био је умрежавање са истраживачима који се баве биоинформатиком на Универзитету у Крагујевцу, као и размена искустава у овој области. Током посете др Фотиса Псомопулоса договорени су даљи видови сарадње између Универзитета у Крагујевцу и Института примењених бионаука из Солуна.

Универзитет у Крагујевцу био је прва станица у оквиру вишедневне радне посете др Фотиса Псомопулоса Србији. Гостујуће предавање на Универзитету у Крагујевцу пратио је велики број истраживача који се баве овом облашћу, а прилику да чују новине на пољу биоинформатике имали су и истраживачи из других институција који су ово предавање пратили у онлајн формату.

У оквиру своје посете Србији др Фотис Псомопулос ће одржати још два предавања – на Универзитету у Нишу и на конференцији на Копаонику.


Фото галерија: