Promovisane „Hemijske priče iz carstva biljakaˮ na Agronomskom fakultetu u Čačku

Monografija „Hemijske priče iz carstva biljakaˮ promovisana je na Agronomskom fakultetu u Čačku, 24. februara 2022. godine, u prisustvu velikog broja studenata i nastavnog osoblja.

Monografiju  „Hemijske priče iz carstva biljakaˮ čiji su autori akademik Ivan Gutman, prof. dr Gorica Đelić i akademik Vladimir Stevanović, objavio je Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu polovinom 2020. godine. Reč je o naučno-popularnoj knjizi u kojoj je predstavljeno veliko hemijsko bogatstvo koje se nalazi u biljkama i načini na koje savremena hemija omogućava da razumemo i primenimo mnoge pojave iz biljnog carstva.

O knjizi su govorili autori: akademik Ivan Gutman, profesor emeritus Univerziteta u Kragujevcu i  prof. dr Gorica Đeli sa Instituta za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta. Pozdravnu reč u ime organizatora uputio je prof. dr Duško Brković, prodekan, a u ime izdavača knjige govorio je akademik Miloš Đuran, upravnik Centra.

Promocija ove knjige na Agronomskom fakultetu u Čačku izazvala je veliko interesovanje studenata i nastavnika, koji su se iz izlaganja predavača  upoznali sa raznim i neobičnim zanimljivostima o svojstvima i načinima primene pojedinih biljaka. Svim prisutnima su podeljene knjige „Hemijske priče iz carstva biljakaˮ.

 

Naredna promocija knjige zakazana je za 10. mart 2022. godine u SANU u Beogradu.