Промовисане „Хемијске приче из царства биљакаˮ на Агрономском факултету у Чачку

Монографија „Хемијске приче из царства биљакаˮ промовисана је на Агрономском факултету у Чачку, 24. фебруара 2022. године, у присуству великог броја студената и наставног особља.

Монографију  „Хемијске приче из царства биљакаˮ чији су аутори академик Иван Гутман, проф. др Горица Ђелић и академик Владимир Стевановић, објавио је Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу половином 2020. године. Реч је о научно-популарној књизи у којој је представљено велико хемијско богатство које се налази у биљкама и начини на које савремена хемија омогућава да разумемо и применимо многе појаве из биљног царства.

О књизи су говорили аутори: академик Иван Гутман, професор емеритус Универзитета у Крагујевцу и  проф. др Горица Ђели са Института за биологију и екологију Природно-математичког факултета. Поздравну реч у име организатора упутио је проф. др Душко Брковић, продекан, а у име издавача књиге говорио је академик Милош Ђуран, управник Центра.

Промоција ове књиге на Агрономском факултету у Чачку изазвала је велико интересовање студената и наставника, који су се из излагања предавача  упознали са разним и необичним занимљивостима о својствима и начинима примене појединих биљака. Свим присутнима су подељене књиге „Хемијске приче из царства биљакаˮ.

 

Наредна промоција књиге заказана је за 10. март 2022. године у САНУ у Београду.