Отворен позив у оквиру програма Хоризонт Европа - Modular and hybrid heating technologies in steel production (Clean Steel Partnership) (IA)

Позив: HORIZON-CL4-2022-TWIN-TRANSITION-01-16

Рок за пријаву: 30. март 2022. године (до 17 часова по бриселском времену)

Тема:  Позивом се настоје остварити следећи циљеви:

  • користити широк опсег контроле грејног капацитета помоћу модуларних технологија грејања, као што су локални регенератори, и хибридног грејања, на основу и горивних гасова из процеса производње челика и уградње електричне енергије из обновљивих извора;Интеграција горивих ћелија, електролизера или алтернативних производа на бази угљеника за нефосилни кокс, као и повећана употреба нефосилне енергије и реактаната (нпр. зелена електрична енергија за производњу топлоте, биомаса, зелени водоник) у низводним обрадама.
  • интегрисати горивне ћелије алтернативних производа на бази угља за нефосилни кокс, као и повећану употребу нефосилне енергије и реактаната (нпр. зелена електрична енергија за производњу топлоте, биомаса, зелени водоник) у низводним обрадама.

Минимум конзорцијума: Најмање три институције из држава чланица ЕУ или ХЕ придружених земаља. Минимум један партнер мора бити из државе чланице ЕУ.

Буџет пројекта: око 3 милиона ЕУР

Буџет позива: 10 милиона ЕУР

Корисни линкови: