Promocija monografije „Hemijske priče iz carstva biljaka“ na Agronomskom fakultetu u Čačku

Monografija „Hemijske priče iz carstva biljaka“ biće promovisana na Agronomskom fakultetu u Čačku, u četvrtak, 24. februara 2022. godine u 13 sati.

Monografiju  „Hemijske priče iz carstva biljaka“ čiji su autori akademik Ivan Gutman, prof. dr Gorica Đelić i akademik Vladimir Stevanović, objavio je Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu polovinom 2020. godine. Reč je o naučno-popularnoj knjizi u kojoj je predstavljeno veliko hemijsko bogatstvo koje se nalazi u biljkama i načini na koje savremena hemija omogućava da razumemo i primenimo mnoge pojave iz biljnog carstva.

Prva promocija ove knjige upriličena je na Univerzitetu u Kragujevcu 19. maja 2021. godine, a njena promocija na Agronomskom fakultetu u Čačku zakazana je za četvrtak, 24. februar 2022. godine u 13 sati.

Na promociji će govoriti autori: akademik Ivan Gutman, profesor emeritus Univerziteta u Kragujevcu i  prof. dr Gorica Đelić sa Instituta za bilogiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta. Pozdravnu reč u ime organizatora uputiće prof. dr Tomo Milošević, dekan Agronomskog fakulteta, a u ime izdavača obratiće se akademik Miloš Đuran, upravnik Centra.