Промоција монографије „Хемијске приче из царства биљака“ на Агрономском факултету у Чачку

Монографија „Хемијске приче из царства биљака“ биће промовисана на Агрономском факултету у Чачку, у четвртак, 24. фебруара 2022. године у 13 сати.

Монографију  „Хемијске приче из царства биљака“ чији су аутори академик Иван Гутман, проф. др Горица Ђелић и академик Владимир Стевановић, објавио је Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу половином 2020. године. Реч је о научно-популарној књизи у којој је представљено велико хемијско богатство које се налази у биљкама и начини на које савремена хемија омогућава да разумемо и применимо многе појаве из биљног царства.

Прва промоција ове књиге уприличена је на Универзитету у Крагујевцу 19. маја 2021. године, а њена промоција на Агрономском факултету у Чачку заказана је за четвртак, 24. фебруар 2022. године у 13 сати.

На промоцији ће говорити аутори: академик Иван Гутман, професор емеритус Универзитета у Крагујевцу и  проф. др Горица Ђелић са Института за билогију и екологију Природно-математичког факултета. Поздравну реч у име организатора упутиће проф. др Томо Милошевић, декан Агрономског факултета, а у име издавача обратиће се академик Милош Ђуран, управник Центра.