Универзитет у Крагујевцу на „Данима крагујевачке књиге 2022“

Издавачка делатност Универзитета у Крагујевцу биће представљена у уторак, 22. фебруара 2022. у 12 сати на традиционалној манифестацији „Дани крагујевачке књиге“ коју организује Народна библиотека „Вук Караџић“ у Крагујевцу.

На овогодишњој манифестацији посвећеној завичајној издавачкој продукцији биће представљена издања Правног факултета. О укупној издавачкој делатности, а посебно издањима Правног факултета у 2021. години, говориће проф. др Снежана Соковић, директор Института за правне и друштвене науке, а факултетски научни часопис „Гласник права“ представиће проф. др Нина Планојевић, главни уредник часописа.

Представљен ће бити и зборник „80 година од избијања Другог светског рата на простору Југославије и страдања града Крагујевца: нови помаци или ревизије историје“, који су објавили Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу и Институт за новију историју Србије, у децембру 2021. године. О зборнику ће говорити др Дмитар Тасић, један од уредника и Ненад Карамијалковић, један од аутора.

Због епидемиолошких ограничења, програм ће се емитовати на YouTube каналу и Facebook страници Народне библиотеке у Крагујевцу, премијерно 22. фебруара са почетком у 12 часова.