Одржан пријем за студенте који ће похађати стручну праксу у градским управама

Студенти Универзитета у Крагујевцу присуствовали су у петак, 28. јануара пријему поводом почетка студентске стручне праксе у јавној управи

Помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић организовао је у Градској управи Града Крагујевца пријем за студенте Универзитета у Крагујевцу који ће похађати студентску стручну праксу у градским управама у оквиру Програма пружања подршке јавне управе високошколским установама у процесу образовања за 2021/22. годину.

Пријему су присуствовали проф. др Владимир Ранковић, проректор за наставу и студентска питања Универзитета у Крагујевцу, ментори праксе – наставници са Универзитета у Крагујевцу и супервизори праксе – запослени у градским управама.

Стручну праксу у трајању од 80 часова похађаће 45 студената Универзитета у Крагујевцу –  студенти Правног факултета, Факултета инжењерских наука, Природно-математичког и Филолошко-уметничког факултета – укупно њих 36, обављаће стручну праксу у фебруару, док ће 9 студената Економског факултета похађати стручну праксу током маја ове године.

Основни циљ похађања стручне праксе је да студенти своја теоријска знања надограде практичним искуствима и знањима, што ће им сасвим сигурно помоћи при првом запослењу. Овај програм ће се наставити и у наредним годинама, јер је сврсисходан и значајан за студенте, истакао је помоћник градоначелника Стефан Јовановић.

Поздрављајући присутне у име Универзитета у Крагујевцу, проф. др Владимир Ранковић изразио је задовољство одзивом студената и истакао да је стицање практичног искуства од великог значаја за будуће бављење струком и да је та потреба препозната од стране високошколских институција, као и да послодавци од студената очекују да поседују практична знања.

Програм студентске стручне праксе у јавној управи организује се први пут ове године, на иницијативу Министарства државне управе и локалне самоуправе, а на основу Споразума о подршци јавне управе високошколским установама у образовном процесу, чији су потписници Град Крагујевац и Универзитет у Крагујевцу.

За студенте горе наведених факултета стручна пракса у јавној управи почеће у уторак, 1. фебруара. По завршетку праксе, студенти ће добити потврду о успешно обављеној пракси, који потписују ментор и супервизор.


Фото галерија: