Дан словенске писмености на Универзитету у Крагујевцу

Дан словенске писмености, и ове године 25. маја 2012., на Универзитету у Крагујевцу обележен је програмом на тему „Језик, књижевност и култура у словенском простору“.
Говорећи „О словенском идентитету“ доц. др Часлав Николић, професор Филолошко-уметничког факултета отворио је скуп у Универзитетској галерији и присутним званицама деловима текста о успостављању словенске књижевне и културне индивидуалности, пожелео добродошлицу, изразивши добру вољу организатора за поновним уприличењем прославе наредне године. У програму су учествовали асистенти и студенти основних и докторских студија Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, Александар Петров, књижевник и Мина Ђурић, асистент и студент докторских студија Филолошког факултета Универзитета у Београду.
Програму обележавања Дана словенске писмености присуствовали су Његова Екселенција амбасадор Руске Федерације господин Александар Васиљевич Конузин, Његова Екселенција амбасадор Републике Белорусије, господин Владимир Чушев, Његова Екселенција амбасадор Бивше југословенске репулике Македоније, господин Љубиша Георгиевски, као и ректорски колегијум, декани, професори и студенти Универзитета у Крагујевцу.
У име гостију, домаћину, ректору проф. др Слободану Арсенијевићу, захвалност на гостопримству упутио је Његова Екселенција господин Александар Васиљевич Конузин, који је истакао да је обележавање Дана словенске писмености од великог значаја за словенске народе и да се наслеђе, које су нам оставили Ћирило и Методије не сме заборавити.

Фото галерија: