Ректор Универзитета у Крагујевцу присуствовао Свечаној академији поводом обележавања 45 година Универзитета у Тузли

Свечаном академијом 16. децембра 2021. године, Универзитет у Тузли обележио је 45 година од оснивања.

Догађају су присуствовали председник Ректорске конференције у Босни и Херцеговини, ректори Свеучилишта у Мостару, Свеучилишта Јосип Јурја Штросмајер, потпредседник Ректорског савета конференције универзитета Србије и ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, проректор за научно-истраживачки рад Универзитета у Сарајеву, проректор за финансије Универзитета „Џемал Биједић“, проректор за научно-истраживачки рад и развој, министар за образовање и науку у Влади Тузланског кантона, проф. др Елвис Бараковић, министри из Владе Тузланског кантона, бивши ректори Универзитета у Тузли, декани, продекани, професори, студенти, чланови Управног одбора, представници Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета Босне и Херцеговине.

У склопу Свечане академије, присутнима се обратио и ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, који је нагласио да и Универзитет у Крагујевцу и Универзитет у Тузли постоје већ 45 година и скупа обележавају јубилеј образовања.

Свечана академија била је прилика да се присутни и јавност подсете на важну улогу коју је Универзитет имао и коју наставља неговати у босанскохерцеговачком друштву и држави.


Фото галерија: