Слава и Дан Универзитета у Крагујевцу

Универзитет у Крагујевцу je 21. маја 2012. године обелeжио Славу, Светог Апостола и Јеванђелисте Јована Богослова, и 36. годишњицу од оснивања Универзитета.

Интонирањем академске химне, „Gaudeamus igitur”, у извођењу мешовитог хора Филолошко-уметничког факултета Унуверзитета у Крагујевцу, под диригентском палицом професора Каталин Тасић, отпочео је Свечани програм обележавања 36. годишњице од оснивања Универзитета у Крагујевцу, коме су, поред многобројних званица, присуствовали господин Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца, академик Љубиша Ракић, потпредседник Српске академије наука и уметности, проф. др Радивоје Митровић, државни секретар Министарства просвете и науке, ректори Универзитета у Београду, Новом Саду, Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и Универзитета Едуконс, као и декани факултета Универзитета у Крагујевцу.
Академик Љубиша Ракић и проф. др Радивоје Митровић, обратили су се у име званица и и честитали 36. годишњицу од оснивања Универзитета у Крагујевцу, a присутнима је пожелео добродошлицу проф. др Слободан Арсенијевић, ректор Универзитета у Крагујевцу.
Свечаном песмом „Востани Сербие“ у извођењу мешовитог хора ФИЛУМ-а, завршен је званични део свечаног обележавања 36. годишњице од оснивања Универзитета у Крагујевцу.
У оквиру обележавања Дана Универзитета у Универзитетској галерији, отворена је изложба под називом „Нови визуелни идентитет Универзитета у Крагујевцу“ аутора Видана Папића, редовног професора Филолошко-уметничког факултета.

Фото галерија: