Проф. др Ненад Филиповић изабран за заменика председника КОНУС-а

Прва седница VI сазива Ректорског савета Конференције универзитета Србије (КОНУС) одржана је у понедељак, 1. новембра 2021. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, а одмах потом и прва седница VI сазива Скупштине КОНУС.

Из реда универзитета чији је оснивач Република Србија, за председника КОНУС-а изабран је ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић, а за заменика председника ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић.

Конференција универзитета Србије основана је 2005. године, на основу Закона о високом образовању, ради координирања рада, утврђивања заједничке политике, остваривања заједничких интереса и обављања послова утврђених законом. Чланови Конференције универзитета су сви акредитовани универзитети, државни: Универзитет у Београду, Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Нишу, Универзитет у Крагујевцу, Универзитет у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, Државни универзитет у Новом Пазару, Универзитет одбране, Београд, Универзитет уметности у Београду, као и приватни: Универзитет „Мегатренд“, Београд, Универзитет „Сингидунум“, Београд, „Алфа“; универзитет, Београд, Европски универзитет, Београд, Универзитет „Едуконс“, Сремска Каменица, Универзитет „Метрополитан“, Београд, Универзитет „Привредна академија“, Нови Сад, Универзитет „Унион“, Београд, Универзитет у Новом Пазару и Универзитет „Унион-Никола Тесла“.

 

Фотографије преузете са сајта КОНУС-а


Фото галерија: