Промоција проф. др Барата Бушана у почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу

Одлуком Сената Универзитета у Крагујевцу, а на предлог Факултета инжењерских наука, проф. др Барат Бушан, 18. маја 2012. године, промовисан је у Почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу.

Проф. др Барат Бушан, редовни професор и директор Лабораторије за нанопробе у области био- и нано-технологија и биомиметике Државног универзитета Охаја (The Ohio State University, USA), уједно је и гостујући професор Факултета инжењерских наука на докторским студијама (у области нано и биотрибологије нано и биоматеријала) и припада самом врху научника у области нанотехнологија. Добитник је многобројних престижних награда и признања, уредник је неколико научних часописа светског ранга, универзитетских уџбеника, носилац је 17 САД и светских патената, а спада у 5% највише цитираних аутора у свету.

Присутним многобројним званицама, професорима, студентима, проф. др Мирослав Бабић, декан Факултета инжењерских наука, представио је проф. Бушана и изразио своје велико задовољство што имамо прилику да проф. Бушан постане део нашег тима.

"Његова велика енергија, посвећеност раду, отвореност у комуникацији и спремност на активну и конструктивну сарадњу, осећај за мултикултуралност и надасве изузетни истраживачки резултати, од данас, постаће помало и део нашег идентитета..... Може се рећи да проф. Бушана сматрамо за изузетно драгог пријатеља који је и поред врхунског бављења науком, пре свега остао човек који живи у складу са природом и који својим ликом исказује осведочену истину о директној пропорционалности стварне људске и научне компетенције и скромности у понашању."

Проф. др Бранислав Јеремић, проректор за финансије, свечаним чином промовисао је проф. др Барата Бушана у 21. Почасног доктора наука Универзитета у Крагујевцу.


Фото галерија: