ПОТПИСАН УГОВОР О САРАДЊИ СА ДРЖАВНИМ УНИВЕРЗИТЕТОМ „А. КУЛЕШОВ“ ИЗ МОГИЉЕВА

Његова екселенција Владимир Чушев, амбасадор Републике Белорусије у Србији и делегација Државног Универзитета „А. Кулешов“ из Могиљева, предвођена ректором проф. др Константином М. Бондаренком, посетили су Универзитет у Крагујевцу и том приликом потписали Уговор о сарадњи ове две високошколске установе са ректором Универзитета у Крагујевцу проф. др Слободаном Арсенијевићем, уз присуство генералног секретара Универзитета у Крагујевцу, госпође Зорице Аврамовић, професора Филолошко-уметничког факултета, Милана Алексића и Наде Милићевић, члана Градског већа за науку и сарадњу са Универзитетом.
Државни Универзитет „А. Кулешов“ из Могиљева један је од најстаријих универзитета у том делу Европе и 2013. године обележава 100 година постојања. Овај Универзитет у свом саставу има 10 факултета и образује студенте за више од 50 занимања. Највећи број студената у Могиљеву студира на факултетима природних наука али и Филолошком факултету на ком се учи неколико светских језика. Универзитет „А. Кулешов“ може се похвалити и одличним спортским успесима јер на њему студирају три олимпијска и 18 европских шампиона у различитим дисциплинама.
Уговор подразумева сарадњу Универзитета МСУ „А. Кулешов“ и Универзитета у Крагујевцу у области друштвено – хуманистичких, природних и техничких наука и обухвата размену наставника и студената на редовним и постдипломским студијима, размену наставне и научне литературе, имплементацију заједничких истраживачких и образовних пројеката од заједничког интереса и организовање заједничких научних конференција.

Фото галерија: