Прослава јубилеја – 30 година рада Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу

У свечаној сали Српске академије наука и уметности, 15. септембра 2021. у 12 часова одржаће се свечана академија поводом 30 година рада Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу.

Поводом обележавања 30 година рада Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу одржаће се свечана академија у свечаној сали САНУ, у среду, 15. септембра 2021. у 12 часова. У име оснивача Центра, поздравне говоре одржаће академик Владимир Костић, председник САНУ и проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу. Презентацију о 30 година рада Центра  одржаће дописни члан САНУ Милош Ђуран, управник Центра.

У уметничком програму наступиће Александар Ружичић, виши уметнички сарадник Филолошко-уметничког  факултета у Крагујевцу који ће на флаути извести композицију академика  Љубице Марић под називом „Песма“ и композицију „Балада“ академика Енрика Јосифа. Званични део програма биће крунисан речима академика Драгослава Срејовића, Андреја Митровића и Војислава Ђурића, чије ће текстове интерпретирати глумици завршне године Факултета драмских уметности из Београда: Аврам Цветковић и Лука Јовановић.

У холу испред свечане сале САНУ  постављена је изложба издавачке делатности  Центра, као и пар дела академика Николе Коке Јанковића и академика Владимира  Величковића.