Potpisan ugovor o nastavku izgradnje Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 30. avgusta 2021. godine svečano je potpisan ugovor o nastavku izgradnje Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu sa novim izvođačem radova.

Potpisivanju ugovora sa novim izvođačem radova „Inobačka d.o.o.“ iz Novog Sada, prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Kragujevcu, članovi rektorskog kolegijuma i dekani fakulteta.

Prisutnima se obratio rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović, gradonačelnik grada Kragujevca gospodin Nikola Dašić i direktor „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o.“ Beograd, gospodin Dušan Kovačević.

Centri izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu i novi izvođač radova,   potpisivanjem današnjeg ugovora dobili su novi rok za završetak radova koji je planiran za kraj 2022. godine.

Vrednost ugovora je nešto preko 10,5 miliona evra. Izgradnja se finansira iz kredita Evropske investicione banke,  a grad Kragujevac je obezbedio 40 miliona dinara. Izabrani izvođač je grupa ponuđača „Inobačka“, „Graditelj“ i „Institut za bezbednost i preventivni inženjering“, sve tri firme iz Novog Sada, koje imaju rok od 365 dana za završetak radova.


Foto galerija: