Потписан уговор о наставку изградње Центара изврсности Универзитета у Крагујевцу

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 30. августа 2021. године свечано је потписан уговор о наставку изградње Центара изврсности Универзитета у Крагујевцу са новим извођачем радова.

Потписивању уговора са новим извођачем радова „Инобачка д.о.о.“ из Новог Сада, присуствовали су представници Универзитета у Крагујевцу, чланови ректорског колегијума и декани факултета.

Присутнима се обратио ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, градоначелник града Крагујевца господин Никола Дашић и директор „Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о.“ Београд, господин Душан Ковачевић.

Центри изврсности Универзитета у Крагујевцу и нови извођач радова,   потписивањем данашњег уговора добили су нови рок за завршетак радова који је планиран за крај 2022. године.

Вредност уговора је нешто преко 10,5 милиона евра. Изградња се финансира из кредита Европске инвестиционе банке,  а град Крагујевац је обезбедио 40 милиона динара. Изабрани извођач је група понуђача „Инобачка“, „Градитељ“ и „Институт за безбедност и превентивни инжењеринг“, све три фирме из Новог Сада, које имају рок од 365 дана за завршетак радова.


Фото галерија: