Наставак сарадње Универзитета у Крагујевцу и Универзитета Политехнике из Барија

Универзитет у Крагујевцу 17.04.2012. године посетила је делегација, партнерског Универзитета Политехнике из Барија, која ће на Универзитету и факултетима у његовом саставу боравити наредних дана. Циљ ове посете јесте даље развијање сарадње у складу са потписаним Уговором о сарадњи између нашег Универзитета и Универзитета из Барија.

Поводом реализације већ добро успостављене сарадње, започети су разговори представника Универзитета у Крагујевцу, проф. др Слободана Арсенијевића, ректора, проф. др Славице Ђукић - Дејановић, проректора за међународну сарадњу, проф. др Бранислава Јеремића, проректора за финансије, Зорице Аврамовић, генералног секретара и доц. др Татјане Вуловић, координатора пројекта сарадње са Универзитетима из Барија, а уз присуство градоначелника Крагујевца, Верољуба Стевановића, са делегацијом из Барија, ректором Универзитета Политехнике, проф. др Николом Костантином, његовим замеником, проф. др Луиђи Мариа Галантућијем и проф. др Ђовани Мумолом.

„Заједнички интерес наша два универзитета јесте садржајна сарадња, а под тиме подразумевам размену доктораната, студената и професора, као и сарадњу на реализацији заједничких пројеката.“ - истакао је проф. Арсенијевић.
У поздравном обраћању ректор Костантино се захвалио домаћинима на позиву да поново посети Универзитет у Крагујевцу и тиме изразио опредељеност Универзитета Политехнике из Барија за сваки вид сарадње са Универзитетом у Крагујевцу, „посебно због тога што су наша поља истраживања слична и комплементарна и са те стране смо сигурни да ће наша сарадња бити одлична.“ - што је проф. Арсенијевић потврдио и замолио проф. др Славицу Ђукић-Дејановић, преко које ће се даља сарадња реализовати, да се обрати присутнима.

„Комплементарност наше сарадње на научно-истраживачком нивоу биће од велике користи не само за наше универзитете већ и за наше земље. Уверена сам да ћемо на студентском нивоу, професорском, на нивоу заједничких пројеката утицати и подстицати једни друге.“ Овом приликом, градоначелник, Верољуб Стевановић, изразио је жељу да сарадња ова два универзитета прерасте у сарадњу Крагујевца и Барија.
Чланови делегације из Барија наставиће посету Универзитету у канцеларији за међународне пројекте где ће им домаћин бити проф. др Ненад Филиповић са сарадницима.


Фото галерија: