Отворен позив у оквиру програма Креативна Европа ‒ Innovation Lab

ИД позива: CREA-CROSS-2021-INNOVLAB

Рок за пријаву: 5. октобар 2021. године (17 часова по бриселском времену)

Тема: Овим позивом се подстичу актери из различитих културних и креативних сектора да осмисле и тестирају иновативна дигитална решења с потенцијално позитивним дугорочним утицајем на више културних и креативних сектора. Лабораторија ће омогућити стварање иновативних решења (нпр. алата, модела и методологија) која се могу применити на аудиовизуелни сектор или друге креативне и/или културне секторе. Решења би требало да буду лако поновљива и да имају потенцијал за продор на тржиште. Пројекат не мора нужно бити одмах примењив на аудиовизуелни сектор, већ да се лако може реплицирати у овом сектору.

Овај позив има тематски приступ, и две теме које ће бити посебно обрађене у позиву за 2021. годину су „озелењавање“ креативних и културних сектора, као и развијање иновативних образовних алата који користе креативност и креативне секторе за решавање релевантних друштвених тема, попут дезинформација.

Услови учешћа за земље: Земље чланице ЕУ и њихове прекоморске територије и придружене земље Креативне Европе.

Минимум услова за конзорцијум: 3 правна (државна или приватна) тела из најмање 2 различите државе учеснице програма Креативна Европа.

Буџет позива: 6 320 000 ЕУР

Буџет по пројекту: нема ограничења

Стопа финансирања: 60%

Трајање пројекта: 24 месеца

Корисни линкови:

Званична страница позива

Текст позива

Модел уговора о гранту

Радни програм за имплементацију Креативне Европе за 2021. годину